Въпросът ми е къде се намира и дали има особенност при смяната му.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на въздушният филтър за купето
Collapse
X
-
[quote="Yureti"]дори не е нужно да сваляш лявата чистачка...
quote]
Понякога "винтовете" превъртат /пластмасови са и се налага подлагане на плоска широка отверка и да се надига глават на "винта" и същевременно да се развиват.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Всички винтове са метални при мен и няма никакви проблеми. Хубаво е да се свалят и двете чистачки обаче, за да не се счупи кората. Има и още една пластмасова кора под тази на чистачките, която пази самия филтър от замърсяване (уж...) - малко кофти се сваля и слага обратно, но ако не е много стара и изгоряла от времето, ще е достатъчно еластична че почти да не се счупиИ това е ...
Comment
-
При мен беше като на снимката. В момента там има чорапогащник. Миризмите не ги лови, ама моторчето за парното се пази чистичко и прах в купето не се набива, както, когато я купих.
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Първоначално публикувано от dcntdИ аз си нямам филтър а само дупка
И тъй като си купих филтър от магазина преди да разбера това, за да не става зян някой ден мисля да си направя кутия и да си го монтирам
На снимката се виждат 2 стърчащи винта от 2-те страни на дупката- там се захваща пластмсовата рамка в която се слага филтъра.
Разходете се по моргите.
Мисля че става от типо и от дедра също.
Мерене му е майкатаAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
На снимката се виждат 2 стърчащи винта от 2-те страни на дупката- там се захваща пластмсовата рамка в която се слага филтъра.
Разходете се по моргите.
Мисля че става от типо и от дедра също.
Мерене му е майката167.AR67302
Comment
Comment